Ухапшен осумњичени за кријумчарење кокаина у Шведску

Срна
Ухапшен осумњичени за кријумчарење кокаина у Шведску

Сарајево - Припадници Агенције за истраге и заштиту /SIPA/ БиХ ухапсили су на подручју Лукавца Дамира Нуркића због сумње да је прокријумчарио четири килограма кокаина у Шведску.

„Поступајући тужилац, након испитивања, упутио је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора Нуркићу, чије је хапшење резултат добре међународне сарадње Тужилаштва БиХ и партнерских институција у Шведској“, саопштено је из Тужилаштва.


Међународном истрагом прикупљени су докази да је Нуркић организовао и координисао међународни транспорт и кријумчарење кокаина из Словеније, преко Аустрије, те даље у правцу Шведске, како би био достављен лицима са територије БиХ која се налазе у Шведској и припадници су илегалног нарко-тржишта у тој земљи.

Правосудне институције Шведске, за наведено кријумчарење кокаина, процесуирале су три лица из БиХ и региона - Мирнес Дајџић осуђен је на четири године затвора, Владимир Јоцић на шест година и Сувад Мујезиновић на четири године затвора.

Заплијењени кокаин је изузетно велике чистоће, у односу на други заплијењени кокаин у Европи, а његова вриједност на илегалном нарко-тржишту износи више од 300.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана