Угушена »побуна« у КПЗ Бањалука

nezavisne.com фото: В.Стојаковић
Угушена »побуна« у КПЗ Бањалука

Бањалука - Интервентне јединице Казнено-поправног завода (КПЗ) Бањалука и Судске полиције РС, Специјална јединица МУП-а РС и Јединица за подршку ЦЈБ Бањалука, данас су успјешно угушили побуну осуђеника, те спријечили бијег притвореника којег су из круга бањалучког затвора спроводили у суд.

Све је то био дио тактичке вјежбе "Садејство 2014" у кругу КПЗ-а Бањалука, а публику су, поред бројних званица из безбједносних агенција у БиХ, чинили осуђеници и притвореници, који су вјежбу посматрали из својих ћелија.

Перо Дуњић, помоћник министра правде РС за извршење кривичних санкција, изјавио је да је вјежба показала да је ресорно министарство спремно у сваком моменту да се супротстави свима онима који крше ред и мир у било којој установи и казнено-поправним заводима у РС.

Он је додао да је вјежба предвиђена редовним годишњим планом и програмом обуке КПЗ Бањалука, коју је одобрило Министарство правде РС.

Раденко Вујасин, директор КПЗ Бањалука, рекао је да су вјежбе оваквог облика потребне јединицима које служе за спречавање нарушавања безбједности у казнено-поправним установама.

"Јединице које су учествовале у вјежби показале су да су веома обучене и да су спремне за извршење свих сложених задатака", истакао је Вујасин.

Вјежби су присуствовали представници Министарства правде, МУП-а РС, бањалучке полиције и КПЗ Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана