UIO BIH: Oduzeta roba u vrijednosti od oko 300.000 KM

Srna
UIO BIH: Oduzeta roba u vrijednosti od oko 300.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH na području regionalnog centra Tuzla u više odvojenih akcija oduzeli su raznu robu u vrijednosti od 303.000 KM.

U više odvojenih akcija oduzeto je 6.750 paklica raznih cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama BiH, 4.526 komada tekstilnih proizvoda porijeklom iz Njemačke, te 600 grama zlata i 4,7 kilograma srebra.

Iz UIO BiH je saopšteno da su službenici za sprečavanja krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla prilikom operativnog rada na putnoj komunikaciji Tuzla-Sarajevo oduzeli 6.750 paklica raznih cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama BiH.

Akivnosti na terenu, kako se navodi u saopštenju, provedene su u saradnji sa kolegama MUP-a Tuzlanskog kantona, Policijska uprava Živinice.

Prilikom vršenja provjera prometa i porijekla robe službenici UIO u saradnji sa kolegama iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u tri odvojena slučaja pronašli su i trajno oduzeli 4.526 komada tekstilnih proizvoda porijeklom iz Njemačke.

Tom prilikom utvrđen je i manjak u iznosu od 47.940 KM iz nadležnosti Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kao i 19.500 KM iz nadležnosti UIO, te su pronađena i dva neprijavljena radnika.

Službenici UIO na osnovu operativnih saznanja pronašli su i trajno oduzeli 600 grama zlata i 4,7 kilograma srebra u saradnji sa MUP-om Tuzlanskog kantona - policijske uprave Tuzla i Gradačac.

Nezakonito prodavana roba otkrivena je na području Tuzle i Gradačca.

U toku preduzimanja mjera korištena je specijalistička oprema za pregled vozila, koju je donirala američka Ambasada putem programa EDžBS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana