У уторак ванредна сједница Анкетног одбора

Срна
У уторак ванредна сједница Анкетног одбора

Бањалука - Замјеник предсједника Анкетног одбора Народне скупштине Републике Српске Драго Калабић изјавио је Срни да би сутра у Бањалуци требало да буде одржана ванредна сједница овог одбора, коју је затражио због кршења Пословника о раду.

Калабић је рекао да га је секретар Анкетног одбора Дејан Поповић информисао да би сједница требало да буде одржана у 15.00 часова.

“На сједници ћу инсистирати на поштовању Пословника о раду Анкетног одбора и мандата који сам добио од Народне скупштине Републике Српске”, истакао је замјеник предсједника Анкетног одбора Народне скупштине Републике Српске.

Калабић је раније изјавио Срни да је затражио ванредну сједницу, јер је јучерашњим саопштењем Анкетног одбора, које је објављено као одговор на отворено писмо министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача, грубо прекршен пословник о раду и не представља став Одбора, већ политички обрачун његовог предсједника Бранислава Бореновића.

У Анкетни одбор су изабрани за предсједника Бранислав Бореновић, народни посланик из Посланичког клуба ПДП-а, за замјеника предсједника Драго Калабић, народни посланик из Посланичког клуба СНСД-а и за чланове Недељко Гламочак и Миланко Михајилица, народни посланици из Посланичког клуба СДС-СРС Републике Српске, те посланик странке Напредна Српска Горан Ђорђић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана