У трку за лидера улазе Говедарица, Шаровић и Миличевић

Жељка Домазет
У трку за лидера улазе Говедарица, Шаровић и Миличевић

Источно Сарајево - Главни одбор Српске демократске странке утврдио је јуче критеријуме за унутарпартијске изборе, а након сједнице потврђено је да ће кандидати за лидера партије на јунској скупштини бити актуелни предсједник Вукота Говедарица, предсједник ГО Милан Миличевић и потпредсједник партије Мирко Шаровић.

- Сигурно су та три имена у оптицају а други се не спомињу. Предсједник СДС-а треба да буде личност од интегритета и ауторитета око које  можемо да се окупимо. Једно је рјешење да имамо једног кандидата, а други приступ ћемо примијенити уколико не буде сагласности око једне личности. У том случају биће сигурно два кандидата - рекао је Говедарица.

Додао је да је увјерен да ће се доћи до адекватног рјешења.

- Поборник сам идеје да се окупимо око једне личности и око једног имена и заједно са том личности спреман сам да радим на бољим резултатима за СДС. Искрено вјерујемо да до средине јуна можемо одржати сједницу Скупштине странке на којој ће се бирати нови предсједник СДС-а - рекао је Говедарица. Казао је да ће на сједници Скупштине бити донесене измјене и допуне Статута како би се оснажили органи странке. Тврди да би сваки општински одбор СДС-а требало да има једног члана у Главном одбору странке.

Говедарица је рекао да би волио да дође до усаглашеног става како би био формиран Савјет министара и да о томе СДС не одлучује.

- Ми не мијењамо свој став о питању МАП-а, односно приступања БиХ Сјеверноатлантском савезу. Пет пута су наши министри са дневног реда скидали Годишњи национални план и то су искључиво радили јер су то дефинисани ставови СДС-а - рекао је Говедарица.

Казао је како су констатовали да је ГО СДС-а донио добру одлуку када је одбио било какву врсту коалиције на нивоу БиХ са СНСД-ом.

- Потврдили смо наш став да све оне квалитетне приједлоге и рјешења која буду у интересу Републике Српске биће подржани. Интензивно ћемо радити на њима а она рјешења за која сматрамо да нису добра, против таквих рјешења ћемо бити и таква рјешења ћемо оспоравати - казао је Говедарица.

Додао је да је та једногласна одлука потврда озбиљности а и разумијевања. Говедарица је казао да је ГО констатовао да је економско-привредни систем РС неодржив и да се манифестује лошим показатељима када је ријеч о питању високе незапослености, малих плата, високом нивоу задужења и високом нивоу дефицита.

- Влада РС о овим питањима мора да направи заиста добре мјере како би стање у наредној години било много боље него што је данас. СДС ће по завршетку унутарстраначких избора дефинисати своја радна тијела која ће сагледати све аномалије које постоје у нашим прописима и народни посланици ће покренути измјене и допуне постојећих закона, али и предложити нове законе - рекао је Говедарица.

Фотографија

Коментаришући фотографију на којој су Миличевић и Шаровић снимљени како пију кафу што су објавили поједини медији, Говедарица је рекао да и он пије кафу и са једним и са другим.

Истакао је да су информације о његовој наводној имовини у Србији нетачне и назвао то обичним глупостима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана