U toku izrada amandmana na mišljenje o zakonu o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori

Srna
U toku izrada amandmana na mišljenje o zakonu o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori

Podgorica - Venecijanska komisija je usvojila, ali još nije objavila mišljenje o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, koji je usvojila Vlada Crne Gore, jer je u toku njegova izrada, rekao je portparol ove komisije Panos Kakaviatos.

On kaže da mišljenje još nije objavljeno zbog velikog broja amandmana koji treba da budu inkorporirani u nacrt mišljenja.

Kakaviatos je rekao za Tanjug da za sada nema zvaničnog komentara povodom nacrta zakona, te da bi usvojeno mišljenje trebalo da bude objavljeno sutra u toku dana.

Vlada Crne Gore saopštila je u petak da je Venecijanska komisija na plenarnoj sjednici usvojila pozitivno mišljenje na Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, konstatujući da predloženi zakonski tekst “donosi značajne pozitivne promjene postojećeg zastarjelog zakonodavstva”.

Ovaj zakon sporan je za Srpsku pravoslavnu crkvu i njene vjernike jer prijeti oduzimanjem imovine i crkvenih nepokretnosti u korist crnogorske države, odnosno nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana