У току формирање патриотског блока за Српску

Срна
У току формирање патриотског блока за Српску

Бањалука - У Републици Српској у току је формирање патриотског блока за Српску за предстојеће изборе у БиХ, чији је циљ очување Српске и заштита њених интереса, пише портал "Српска кафе".

Према сазнањима овог портала, патриотски блок за Српску окупиће значајан број политичких партија, невладиних организација и појединица којима је, како наводе, Република Српска у срцу.


"То ће бити један широк патриотски блок који ће се супротставити "пробосанској политици" Савеза за промјене која је на дјелу и коју гледамо у протекле три и по године", навео је извор портала.

Према овом извору, бивши предсједник СДС-а Младен Босић 2014. године је разоткрио ту "пробосанску политику СДС-а и Савеза за промјене" када је одржао предавање на Факултету политичких наука у Сарајеву.

"Декан тог факултета Шаћир Филандра тада је рекао да је СДС водећа опозициона партија у Републици Српској која формира блок странака са јасном пробосанском политичком агендом, а јавност Српске након тога сваки дан свједочи провођењу те политике од представнике Савеза за промјене у заједничким институцијама на нивоу БиХ", навео је извор портала "Српска кафе".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана