У понедјељак у Бихаћу протести због мигрантске кризе

nezavisne.com
У понедјељак у Бихаћу протести због мигрантске кризе

​Бихаћ - Шухрет Фазлић, градоначелник Бихаћа, подржао је одржавање протеста због мигрантске кризе које је неформална група грађана заказала за понедјељак, 13. аугуста, у овом граду с почетком у 12 сати под називом “Зашто баш Бихаћ?”.

“Зар није логично да у ситуацијама када држава закаже, када не може или не жели ријешити неки проблем, да се грађани чија су права и животи угрожени окупе и демократским путем захтијевају од надлежних институција да раде свој посао”, каже Фазлић. 

Према његовим ријечима, цјелокупна мигрантска криза се ломи преко леђа Бихаћа, а градске власти немају никакве законске алате да дјелују.
“Немамо своју полицију, не можемо никоме ништа наредити, немамо уред за странце, чак ни инспекцију за контролу боравка. Свим управљају други, а ништа не подузимају! Мјесецима зовемо, упозоравамо, кукамо, молимо, састанчимо, шаљемо дописе, вршимо медијске притиске, ништа! Такав однос надлежних државних институција и неразумијевање гурају нас у очај”, каже Фазлић. 

Додаје да грађани Бихаћа нису ксенофобични нити нехумани и да су то показали свих протеклих мјесеци својом бригом за мигранте. 

“Желимо најбоље људима који су се нашли у невољи, али и себи! Овако није добро ни њима ни нама. Ово је убијање једног од најљепших градова у БиХ и не можемо то допустити”, рекао је Фазлић те захвалио грађанима који су иницирали одржавање протеста. 

Међутим, не дијеле сви Фазлићево мишљење, па се тако Градски одбор СББ БиХ у Бихаћу оградио од најављених протеста. У овој странци сматрају да се ради о политичкој манипулацији те истичу “да су забринути одсуством лидерства и визије владајућих градских структура и градоначелника Фазлића, који ни сам више не зна шта гдје изјављује”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана