U penziji mlađi oficir od onog koji ga je naslijedio

Ž. D.
U penziji mlađi oficir od onog koji ga je naslijedio

Sarajevo - Predstavnički dom Parlamenta BiH prihvatio je juče i pored niza primjedaba odluku Predsjedništva BiH o postavljenju profesionalnih vojnih lica na formacijska mjesta generala u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Nezavisni poslanik Borislav Bojić zatražio je da ta tačka bude skinuta sa dnevnog reda, a zasmetalo mu je što Predsjedništvo imenuje generala Zorana Dunovića, a penzioniše dvije godine mlađen generala Dragana Vukovića.

- Parlament ne može da promijeni tu odluku, ali ima pravo da pita i iskaže svoj stav. Meni je to nelogično. Vjerovatno za to postoje opravdanja, ali nisam siguran da ih ima. Znajući Vukovića lično, kao komandanta 16. krajiške motorizovane brigade Vojske RS, tvrdim da je izuzetno obrazovan i sposoban. On je vojnik od glave do pete i zato ne mogu da shvatim da neko želi da ga mijenja nekim ko je, vjerovatno takođe sposoban, ali ja to ne znam, znam samo da je stariji - rekao je Bojić.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac rekao je da neće podržati odluku Predsjedništva.

- Zašto bismo podržali odluku Mladena Ivanića? U odluci postoji mnogo diskutabilnih elemenata - rekao je Košarac.

Poslanici su prihvatili prijedlog o podizanju starosne granice za pripadnike Oružanih snaga BiH sa 35 na 40 godina. Usvojili su i izmjene Izbornog zakona BiH, kojima je predviđeno skeniranje glasačkih listića radi utvrđivanja rezultata izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana