У пензији млађи официр од оног који га је наслиједио

Ж. Д.
У пензији млађи официр од оног који га је наслиједио

Сарајево - Представнички дом Парламента БиХ прихватио је јуче и поред низа примједаба одлуку Предсједништва БиХ о постављењу професионалних војних лица на формацијска мјеста генерала у Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ.

Независни посланик Борислав Бојић затражио је да та тачка буде скинута са дневног реда, а засметало му је што Предсједништво именује генерала Зорана Дуновића, а пензионише двије године млађен генерала Драгана Вуковића.

- Парламент не може да промијени ту одлуку, али има право да пита и искаже свој став. Мени је то нелогично. Вјероватно за то постоје оправдања, али нисам сигуран да их има. Знајући Вуковића лично, као команданта 16. крајишке моторизоване бригаде Војске РС, тврдим да је изузетно образован и способан. Он је војник од главе до пете и зато не могу да схватим да неко жели да га мијења неким ко је, вјероватно такође способан, али ја то не знам, знам само да је старији - рекао је Бојић.

Шеф Клуба посланика СНСД-а Сташа Кошарац рекао је да неће подржати одлуку Предсједништва.

- Зашто бисмо подржали одлуку Младена Иванића? У одлуци постоји много дискутабилних елемената - рекао је Кошарац.

Посланици су прихватили приједлог о подизању старосне границе за припаднике Оружаних снага БиХ са 35 на 40 година. Усвојили су и измјене Изборног закона БиХ, којима је предвиђено скенирање гласачких листића ради утврђивања резултата избора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана