U napad na Krunića krenuli iz kafane

Nebojša Tomašević
U napad na Krunića krenuli iz kafane

Banjaluka - Osumnjičeni za ubistvo biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, Emilio Baldo, Benedi Đukanović i Željko Kovačević sat i po prije zločina sjedili su za istim kafanskim stolom u jednom kafiću u Glamočanima kod Laktaša, navedeno je u dokumentima iz istrage.

Zbog te činjenice istražioci pretpostavljaju da su se oni tu dogovarali o detaljima likvidacije, s obzirom na to da je kafana udaljena nekoliko kilometara od mjesta ubistva.

Osumnjičeni Baldo je tokom ispitivanja priznao da je u ponedjeljak od 19 do 20.10 časova bio u kafiću s Đukanovićem i Kovačevićem, ali je naveo da nije učestvovao u ubistvu. Napad se desio istu veče oko 22.30 časova u blizini Krunićevog imanja u Glamočanima kod Laktaša. Dvojica napadača osula su rafalnu paljbu po “tojoti” i ubili Krunića i Pavlovića, koji su bili u njoj, dok je u razmjeni vatre poginuo napadač Kovačević. Njega je usmrtio vozač terenca Goran Ilić, koji je teško ranjen. Ilić je, kako saznajemo, nakon zločina odvezao izrešetani džip “tojota” do imanja Krunića i rekao: “Pobijeni smo”.

Nakon toga je Krunić prebačen u drugo vozilo i odvezen u bolnicu, ali već je bio mrtav. Policija je dan nakon ubistva uhapsila Baldu i to u šumi na području Glamočana, dok je Đukanović uspio da pobjegne i to, kako je utvrđeno, u bijelom “golfu 7” registarske oznake 003-K-770 i za njim se traga. Prema nezvaničnim informacijama, ubijenom Kruniću je posljednjih godina prijećeno, a on je nedavno kupio blindirani “audi” i pojačao obezbjeđenje.

Republičko tužilaštvo juče je zatražilo od banjalučkog Okružnog suda da odredi jednomjesečni pritvor za Baldu, a ta mjera je predložena zbog opasnosti od bjekstva i sakrivanja dokaza, ali i uticaja na svjedoke i uznemiravanja javnosti. Navedeno je da bi on mogao da utiče na vlasnika kafane gdje održan sastanak s druga dva osumnjičena. Osumnjičeni Baldo tokom ispitivanja u tužilaštvu ispričao je kuda se sve kretao toga dana kada je zločin počinjen i priznao da je Kovačevića upoznao u zatvoru. Kazao je da je Benedija Đukanovića upoznao preko Kovačevića. Baldo je još ispričao da je na na dan ubistva, 22. aprila, oko 14 časova prvo odvezao nevjenčanu suprugu na posao u Laktaše, da bi oko 20 časova otišao do kafića u Glamočanima.

- Zatekao sam Željka, Benedija i gazdu za jednim stolom. Tu smo se zadržali do sat vremena, nakon čega je Kovačević rekao da mora da ide u grad i svi smo otišli, ja za Laktaše, a Željko i Benedi su Željkovom crvenom “opel korsom” krenuli za Banjaluku. Gazda je ostao - ispričao je pred tužiocem Baldo i dodao da je na povratku kući kod jednog restorana u Laktašima zastao i pola sata bio sa prijateljicom s kojom se često viđa. Prema njegovim tvrdnjama, nakon toga je otišao po suprugu pa kući. Istakao je da ga je negdje u noći, oko tri sata, probudila policija i privela. Baldo je na ročištu u banjalučkom Okružnom sudu ponovio da nema veze sa ubistvom, dok se njegov advokat Dragan Stupar usprotivio prijedlogu da mu bude određen pritvor.

Dokazi

Policija je prilikom detaljnog pregleda šireg prostora oko mjesta zločina juče pronašla dvije puške s okvirima, za koje se sumnja da su korišćene u ubistvu. Pronađena je i “opel korsa” pokojnog Kovačevića i to parkirana pored pošte u banjalučkom naselju Zalužani. Prema nezvaničnim informacijama na čaurama nađenim na mjestu ubistva pronađeni su otisci Benedija Đukanovića, koji je još u bjekstvu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana