У експлозији и пожару на путу у Болоњи двоје мртвих, 60 повријеђено

У експлозији и пожару на путу у Болоњи двоје мртвих, 60 повријеђено 06.08.2018 19:01 | Танјуг

Болоња - Најмање двије особе су данас погинуле, а 60 повријеђено у пожару који је избио послије саобраћајне несреће на путу у близини аеродрома у Болоњи, јавили су италијански медији.

Пожар је избио послије судара два камиона од којих је један превозио запаљив материјал. Други камион је превозио аутомобиле. Потом су услиједиле експлозије.

Ројтерс наводи да се због експлозије урушио и дио моста, па се пожар проширио на паркинг испод моста. Ту је ватра захватила још неколико возила која су експлодирала.

Агенција Анса наводи да је 14 особа теже повријеђено. Међу повријеђенима је и 11 италијанских карабињера.

Италијанска приватна тв станица "Скај ТГ24" извјештава да су неки људи повријеђени када их је погодило стакло које је попуцало на оближњим зградама.

Вјерује се да је десетак возила експлодирало.

Италијанска агенција Анса наводи да је саобраћај на локалном ауто-путу обустављен у оба правца као и да су се експлозије чуле у широј области тог града на сјеверу Италије.

На видео снимцима и фотографијама, објављеним на Твитеру, види се велика ватрена лопта и дим како се уздижу изнад Болоње.

Несрећа се одиграла нешто прије 13 часова. Експлозије су узнемириле становнике који тврде да су им се куће затресле.

Ватрогасци се боре са пожаром.

Аеродром у Болоњи је на Твитеру објавио да није угрожен и да се летови обављају нормално.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица