U blagom padu ili stagnaciji vodostaji Sane i Une

Glas Srpske
U blagom padu ili stagnaciji vodostaji Sane i Une

Laktaši - Predsjednik Vatrogasnog saveza Republike Srpske Goran Stojaković rekao je danas Srni da se stabilizuje stanje u poplavama ugroženim područjima u Srpskoj, navodeći da su vodostaji rijeka u blagom padu ili u stagnaciji.

Stojaković je naveo da se to odnosi na vodostaje rijeka Sane i Une na području Prijedora, Novog Grada, Kostajnice i Kozarske Dubice, a da je situacija još pod kontrolom kada je riječ o savskom slivu.


"Tu više problema ima zbog podzemnih voda nego izlijevanja vodotokova. Ako u narednom periodu ne bude većih padavina, stanje će se za tri-četiri dana stabilizovati i doći će do pada vodostaja", rekao je Stojaković.

On je naveo da su na današnjoj sjednici Skupštine Vatrogasnog saveza Srpske usvojeni finansijski izvještaj za prošlu i planovi za ovu godinu, među kojima je plan utroška finansijskih sredstava sa posebnog računa za realizaciju tehničkog opremanja vatrogasnih jedinica.

"Ove godine smo time obuhvatili 21 lokalnu zajednicu, a iznos sredstava planiranih za realizaciju je 3,3 miliona KM. Riječ je o postupcima javnih nabavki vatrogasnih vozila i druge neophodne opreme", naveo je Stojaković.

Redovnoj sjednici Vatrogasnog saveza u Glamočanima kod Laktaša prisustvovalo je 38 delegata, predstavnika vatrogasnih jedinica iz Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana