U Željeznicama RS zapošljavali bez konkursa, novi vagoni za dijelove

S. Tadić, M. Čigoja
U Željeznicama RS zapošljavali bez konkursa, novi vagoni za dijelove

Banjaluka - "Željeznice RS" zapošljavale su radnike bez konkursa, novi putnički vagoni korišćeni su za dijelove, roba i usluge nabavljani su bez potrebe i plana, a ne zna se ni kolika je vrijednost ni šta čini imovinu preduzeća.

Navedeno je to u Nacrtu izvještaja o reviziji godišnjih finansijskih izještaja "Željeznica RS" za 2012. godinu, koji je u posjedu "Glasa Srpske". Izvor iz Glavne službe za reviziju javnog sektora RS kazao je da nema značajnijih razlika između Nacrta i konačnog revizorskog izvještaja koji bi danas trebalo da bude objavljen. Revizori su za poslovanje "Željeznica" dali negativno mišljenje.

Poslovanje

Revizori su utvrdili da su "Željeznice" u 2012. planirale prihode u iznosu od 89,03 miliona, a da su ostvarile 11,55 miliona manje. Rashodi su planirani u iznosu od 107,47 miliona, a bili su za 8,63 miliona KM manji od planiranih. Investiciona ulaganja su bila manja za 11,58 miliona od planiranih. Revizori su naveli da je gubitak preduzeća 206,47 miliona KM,o|iona KM odl od čega je 185,1 milion iz ranijih godina, a 21,36 miliona u 2012. godini.

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana