У Жељезницама РС запошљавали без конкурса, нови вагони за дијелове

С. Тадић, М. Чигоја
У Жељезницама РС запошљавали без конкурса, нови вагони за дијелове

Бањалука - "Жељезнице РС" запошљавале су раднике без конкурса, нови путнички вагони коришћени су за дијелове, роба и услуге набављани су без потребе и плана, а не зна се ни колика је вриједност ни шта чини имовину предузећа.

Наведено је то у Нацрту извјештаја о ревизији годишњих финансијских изјештаја "Жељезница РС" за 2012. годину, који је у посједу "Гласа Српске". Извор из Главне службе за ревизију јавног сектора РС казао је да нема значајнијих разлика између Нацрта и коначног ревизорског извјештаја који би данас требало да буде објављен. Ревизори су за пословање "Жељезница" дали негативно мишљење.

Пословање

Ревизори су утврдили да су "Жељезнице" у 2012. планирале приходе у износу од 89,03 милиона, а да су оствариле 11,55 милиона мање. Расходи су планирани у износу од 107,47 милиона, а били су за 8,63 милиона КМ мањи од планираних. Инвестициона улагања су била мања за 11,58 милиона од планираних. Ревизори су навели да је губитак предузећа 206,47 милиона КМ,o|iona KM odl од чега је 185,1 милион из ранијих година, а 21,36 милиона у 2012. години.

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана