U Višegrad želimo još više da ulažemo

Srna
U Višegrad želimo još više da ulažemo

Višegrad - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da Višegrad ima dobre ljude za koje se treba boriti, te da će SNSD još više ulagati u ovu opštinu u budućnosti.

Dodik je na centralnoj tribini SNSD-a poručio da Višegrad sa Andrićgradom predstavlja prijestonicu kulture u Srpskoj.

"Drago mi je ako sam imalo doprinio razvoju kulture, a jesam jer postoji Andrićgrad. Ljudi se mjere po tome šta ostavljaju iza sebe, a ne šta pričaju", istakao je Dodik.

On je naveo da je "Andrićgrad priča o dobrim ljudima, bajka koja je zaustavila Višegrad u odlaženju i rasipanju".

"Ovo je priča koju moramo njegovati. Zato sam došao da podržim Mladena Đurevića kao kandidata za načelnika. On je izbor naše političke partije uz podršku koalicionih stranaka. To je čovjek kojem će biti otvorena sva vrata u Banjaluci", kaže Dodik.

Dodik je naglasio da su njegovi ciljevi uvijek bili Republika Srpska, te srpska kultura, vjera, običaji, krsna slava i da nikada nije dozvolio da ih bilo ko ugrozi.

Režiser Emir Kusturica rekao je da je Višegrad postao grad u kojem se ostvaruju snovi i da je zahvaljujući pažnji predsjednika Srpske, Vlade Republike Srpske i opštine Višegrad, uspio da "promijeni njegovo lice".

"U isto vrijeme kada smo gradili Andrićgrad, došlo je do renoviranja mosta koji je Andrić gledao kroz prozor i na osnovu tog gledanja, jednog dana se rodio jedan od najvećih romana u istoriji evropske literature. Za vrijeme renoviranja mosta, žnikaož je Andrićgrad na svojih 30.000 metara kvadratnih", istakao je Kusturica.

On je dodao da je od ukupnog poslovnog obrta Andrićgrada, u Višegradu ostalo 12.000.000 KM, od čega su se školovala djeca i živjele porodice.

Kusturica kaže da je Republika Srpska djelo srpskog naroda i, što je još važnije, djelo čije kulturno naslijeđe mora biti sačuvano.

"Mi pokušavamo da sačuvamo kulturu u ovoj tvrđavi slavenske kulture i to možemo da učinimo ako budemo glasali za SNSD i Mladena Đurevića", naveo je Kusturica.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Višegrad Pero Petrović ocijenio je da su u ovoj opštini u prethodne četiri godine "vladali bahatost i nekultura".

"Mi smo prije dvije godine uspjeli da ojačamo naš opštinski odbor, da se ujedinimo, da damo šansu mladim ljudima i ojačamo našu koaliciju, te smo na opštim izborima 2014. godine ostvarili ubjedljivu pobjedu. Moramo da trijumfujemo i na lokalnim izborima i tek tada će pobjeda dobiti pravi značaj", kaže Petrović.

On je dodao da je formiran snažan tim poštenih i časnih ljudi, na čelu sa budućim načelnikom Mladenom Đurevićem.

"Mladen je čovjek koji ima znanje i energiju da povede Višegrad u bolju budućnost. Na listi su sposobni, mladi ljudi, koji su spremni da Višegrad bude ljepši i prepoznatljiv po turističkim i kulturnim manifestacijama", rekao je Petrović.

Kandidat za načelnika Višegrada Mladen Đurević rekao je da je cilj ove stranke da ojača lokalnu zajednicu, da djeci i omladini bude obezbijeđena bolja, sigurnija i ljepša budućnost.

"Pred nama su brojni zadaci koje moramo i želimo da ostvarimo za dobrobit svih građana Višegrada. Jedan od njih je stalni napredak u svim oblastima života, gdje će Višegrad postati primjer moderne i razvijene opštine", dodao je Đurević.

On je naglasio da SNSD ima ljude koji iskreno žele da ulože sve svoje sposobnosti i kvalitete za opšti napredak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana