У Штутгарту обиљежен Дан Републике

Срна
У Штутгарту обиљежен Дан Републике

Штутгарт - Представништво Републике Српске у Њемачкој обиљежило је вечерас у Штутгарту 9. јануар - Дан Републике Српске.

Прослави су присуствовали министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић, те бројни гости из Српске који живе и раду у Штутгарту и околним мјестима. Клокић је указао на значај да и у Њемачкој обиљежавају Дан Републике који је најзначајнији датум за Српску, јавила је Алтернативна телевизија.

“Битно је истаћи да је народ, који овдје живи, дао свој допринос очувању Српске изласком на референдум 2016. године којим су дали велику подршку да се Дан Републике и даље слави”, рекао је Клокић, који ће током боравка у Њемачкој имати бројне састанке са привредницима са којима ће разговарати о развоју привреде у Српској.

Рајчевић је рекао да је ово добар повод да се сви заједно окупе на обиљежавању Дана Републике, те да му представља задовољство да види људе “да им срце куца за Републику Српску и да су им мисли са Републиком Српском”.

Шеф Представништва Мићо Ћетковић рекао је да 27 пут обиљажавају Дан Републике у Штутгарту, те да за људе који тамо живе Српска значи “све”.

Вјерски обред обавио је Његово преосвештенство епископ франкфуртски и све Њемачке Григорије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана