U Sarajevu obilježen Dan nezavisnosti SAD

Srna
U Sarajevu obilježen Dan nezavisnosti SAD

Sarajevo - Američki ambasador u BiH Morin Kormak izjavila je večeras u Sarajevu na prijemu povodom 4. jula - Dana nezavisnosti SAD da prisustvo delegacije grada Dejtona na proslavi 240 godina postojanja SAD pokazuje duboku povezanost dvije zemlje.

"Naravno, građani Dejtona gaje posebno prijateljstvo sa ovom zemljom. Mirovni pregovori koji su tamo održani prije više od dvije decenije znače da će Dejton i BiH biti zauvijek povezani", rekla je ambasador Kormak obraćajući se zvanicama iz političkog, vjerskog i društvenog života, te diplomatskog kora.


Ona je dodala da stanovnici Dejtona shvataju sličnosti koje postoje između dvije zemlje, vjerovatno bolje od većine Amerikanaca.

"Oni razumiju sličnosti između naših početaka i naših temelja, da su Amerika i BiH dvije zemlje u kojima su se građani iz raznih krajeva i sa drugačijom prošlošću usudili zajednički oblikovati budućnost", rekla je ambasador SAD.

Kormakova je istakla i da BiH ima otvorena vrata za članstvo u EU napominjući da su se politički lideri i stranke obavezali da će pratiti taj put i da je vrijeme da prevaziću razlike u stavovima.

Ambasador Kormak se tokom obraćanja zahvalila i predstavnicima 22 kompanije koje su povezane sa američkim firmama, koje su dale doprinos za obilježavanje Dana nezavisnosti u Ambasadi SAD u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana