U Njemačkoj, opet ubijeno dijete, osumnjičen Turčin

B92
U Njemačkoj, opet ubijeno dijete, osumnjičen Turčin

Berlin - Prije samo nekoliko dana svirepo je ubijena djevojčica u Vizbadenu. U ponedjeljak je nožem izbodena druga djevojčica, dok je vozila bicikl u gradu Virsenu.

Kako prenosi Jutarnji list, ubijena je 15.godišnja Juliana Elena R dok je vozila bicikl u gradskom parku. Izbodena je nožem, više puta. Kako pišu njemački mediji, ona je bila Rumunka, ali nije za sada poznato da li je imala i njemačko državljanstvo.

Lokalni mediji pišu da je djevojčica oko podneva u ponedjeljak bila u parku u gradiću Virsenu, gdje je vozila bicikl. Ubodena je nekoliko puta nožem, a njeno zapomaganje čuo je jedan beskućnik koji je odmah pritrčao da joj pomogne. Navodno je, kako pišu mediji, zapomagala na njemačkom "Ja umirem", prije nego što se srušila, oblivena krvlju.

Ubrzo je prebačena u lokalnu bolnicu gdje je preminula

Osumnjičeni je, kako se nezvanično saznaje, 25.godišnji mladić iz Turske koji se istog dana, samo uveče, sam pojavio u policiju. Mediji navode i da je on od ranije poznat policiji, ali da se za sada još uvijek ispituje njegova povezanost sa ubijenom djevojčicom. Svjedoci ovog svirepog ubistva napadača su opisali kao mušku osobu, sjevernoafričkog izgleda, sa tamnom kosom.

Podsjetimo, Njemačka se još praktično nije oporavila od svirepog ubistva 14.godišnje Suzane iz Majnca. Ona je 22. maja bila sa društvom u centru obližnjeg Vizbadena i uveče se nije vratila kući. Roditelji su policiji prijavili njen nestanak i pošto je riječ o maloljetnici, odmah je pokrenuta istraga.

Njeno beživotno tijelo je pronađeno dvije nedjelje kasnije, u srijedu 6. juna, zatrpano u jednoj rupi u žbunju pored pruge u blizini Vizbadena. Sudska medicina je utvrdila da je djevojčica silovana, i potom ubijena.

Na početku je bilo riječi o dva počinioca. Uhapšeni 35-godišnji Turčin je pušten iz zatvora, ali i dalje nije isključeno da nije umiješan u zločin. Drugi osumnjčenii, Ali B. 20-godišnji Kurd u petak je uhapšen na Sjeveru Iraka i priznao je ubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana