U IDDEEA paze na proceduru da bi izbjegli žalbu

G. M.
U IDDEEA paze na proceduru da bi izbjegli žalbu

Banjaluka - Komisija Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH još nije završila proceduru izbora najpovoljnijeg ponuđača za štampanje pasoških knjižica jer vodi računa da ne bude napravljena proceduralna greška zbog koje bi eventualno mogla da bude uložena žalba na izbor.

Direktor IDDEEA Arif Nanić kaže da će odluka biti donesena ove sedmice. 

- U komisiji paze da ne naprave nijednu proceduralnu grešku da ne bi bilo razloga za žalbu. Dva ili tri dana ne igraju veliku ulogu, jer je najvažnije da sve bude urađeno po zakonu i da s naše strane ne bude nijedan propust - kaže Nanić.

Kancelarija za razmatranje žalbi nakon više od dva mjeseca donijela je prije nekoliko dana odluku kojom je žalba francuske kompanije "Džemalto" na tenderskoj dokumentaciji odbijena zbog neosnovanosti.

Na posljednjem tenderu za četvorogodišnji posao nabavke pasoških knjižica, za koji zakon predviđa izdvajanje skoro 26 miliona maraka bez PDV-a, u igri su dvije njemačke kompanije, "Veridos" i "Milbauer" koji već godinama obavlja taj posao. Taj tender je zatvoren 23. novembra prošle godine, nakon čega je stigla žalba "Džemalta" na tendersku dokumentaciju.

Ugovor sa sadašnjim dobavljačem, firmom "Milbauer", na snazi je do 21. marta. Do tada bi sa novoizabranim ponuđačem trebalo da bude popisan ugovor o nabavci pasoša na period od četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana