У ИДДЕЕА пазе на процедуру да би избјегли жалбу

Г. М.
У ИДДЕЕА пазе на процедуру да би избјегли жалбу

Бањалука - Комисија Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА) БиХ још није завршила процедуру избора најповољнијег понуђача за штампање пасошких књижица јер води рачуна да не буде направљена процедурална грешка због које би евентуално могла да буде уложена жалба на избор.

Директор ИДДЕЕА Ариф Нанић каже да ће одлука бити донесена ове седмице. 

- У комисији пазе да не направе ниједну процедуралну грешку да не би било разлога за жалбу. Два или три дана не играју велику улогу, јер је најважније да све буде урађено по закону и да с наше стране не буде ниједан пропуст - каже Нанић.

Канцеларија за разматрање жалби након више од два мјесеца донијела је прије неколико дана одлуку којом је жалба француске компаније "Џемалто" на тендерској документацији одбијена због неоснованости.

На посљедњем тендеру за четворогодишњи посао набавке пасошких књижица, за који закон предвиђа издвајање скоро 26 милиона марака без ПДВ-а, у игри су двије њемачке компаније, "Веридос" и "Милбауер" који већ годинама обавља тај посао. Тај тендер је затворен 23. новембра прошле године, након чега је стигла жалба "Џемалта" на тендерску документацију.

Уговор са садашњим добављачем, фирмом "Милбауер", на снази је до 21. марта. До тада би са новоизабраним понуђачем требало да буде пописан уговор о набавци пасоша на период од четири године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана