У Београду сутра Додик, Цвијановић, Иванић и Босић

Срна
У Београду сутра Додик, Цвијановић, Иванић и Босић

Београд - Предсједник Србије Томислав Николић и премијер Александар Вучић састаће се сутра у Београду са предсједником и премијером Републике Српске Милорадом Додиком и Жељком Цвијановић, чланом Предсједништва БиХ из Републике Српске Младеном Иванићем и предсједником СДС-а Младеном Босићем.

Састанак поводом дешавања у Републици Српској биће одржан у згради Генералног секретаријата предсједника Србије на Андрићевом венцу са почетком у 14.30 часова, саопштено је из прес службе предсједника Србије.

Из прес службе предсједника Србије није саопштено да ли ће се и када учесници састанка обратити медијима.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће на сутрашњем састанку у Београду бити разговарано о Анексу десет Дејтонског мировног споразума, којим је предвиђено увођење високог представника, и његовој обавези да и Србији, као земљи потписници, доставља извјештај о раду, што се до сада никада није десило.

Он је истакао да је и то вид кршења акта којим је основан OHR, те да очекује детаљнију анализу рада и понашања високог представника.

"Сутра ћемо на одговоран начин оцијенити цјелокупну ситуацију у вези са примјеном Дејтонског споразума, са аспекта Републике Српске и Србије", додао је Додик.

Државни врх Србије одржао је синоћ консултације поводом позива Савјета за спровођење мира БиХ /PIC/ Српској да одустане од референдума о Дану Републике.

На двочасовном састанку, којем су осим Николића и Вучића, присуствовали министри спољних послова Ивица Дачић, унутрашњих послова Небојша Стефановића и Нела Кубуровић правде Србије, усаглашено је да буде одржан састанак са српским лидерима из БиХ и Српске на којем ће бити размотрена актуелна ситуација и евентуално даљи кораци.

Дачић је рекао новинарима да је на састанку детаљно анализирана ситуација која се односи на безбједност и регионалну стабилност.

Амбасадори Управног одбора PIC, уз издвојено мишљење Русије, позвали су јуче власти Републике Српске да не одрже референдум о Дану Републике Српске.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана