Tužioci ponovo izbjegli odgovornost

Svjetlana Šurlan
Tužioci ponovo izbjegli odgovornost

Banjaluka - Pravilnik o ocjenjivanju rada glavnih tužilaca, njihovih zamjenika i šefova odjela u tužilaštvima u BiH nije usvojen u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH.

Time su ponovo sklonjeni od odgovornosti, što su zvaničnici ocijenili kao još jedan poraz.

Na dnevnom redu sjednice VSTS-a koja je održana 21. i 22. januara bio je Prijedlog pravilnika o postupku ocjenjivanja rada, podnošenja prigovora i odlučivanja po prigovoru na ocjenu rada i o sadržaju obrazaca za ocjenu rada glavnih tužilaca, zamjenika glavnih tužilaca i šefova odjela u tužilaštvima u BiH.

- Razmatranje ove tačke dnevnog reda je odgođeno za iduću sjednicu VSTS-a, koja će biti održana 11. i 12. februara 2015. godine - odgovorili su iz VSTS-a na pitanja "Glasa Srpske" o tome šta je odlučeno povodom ovog pravilnika.

Predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija je rekao da je predloženi pravilnik vraćen na doradu kako bi se sve precizno definisalo. Dodao je da se slaže s tim da bi pravila za ocjenjivanje tužilaca trebalo da budu regulisana što prije. …

- Mi moramo ta pravila uobličiti i utanačiti do kraja kako bi se definisali svi kriterijumi - rekao je Tegeltija i izrazio nadu da će dorada Pravilnika biti završena do iduće sjednice VSTS-a.

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana