Тужилаштво није презентовало кључни доказ - видео снимакж

Срна
Тужилаштво није презентовало кључни доказ - видео снимакж

Сарајево - Тужилаштво БиХ на рочишту за одређивање притвора некадашњем команданту Петог корпуса тзв. Армије БиХ Атифу Дудаковићу и за још 12 припадника овог корпуса није презентовало кључни доказ - постојећи видео-снимак на којем Дудаковић наређује стријељање заробљеника, сазнаје Срна.

Извор Срне рекао је да постоје индиције да је снимак украден из Тужилаштва БиХ, односно намјерно уклоњен из доказног материјала Тужилаштва.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић није одговарао на телефонске позиве Срне.

Суд БиХ одбио је данас приједлог Тужилаштва да одреди једномјесечни притвор Дудаковићу и за још 12 припадника Петог корпуса, који су прије два дана ухапшени због ратног злочина над српским цивилима и војницима.

Осумњиченима су одређене мјере забране.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су у петак 13 некадашњих припадника Петог корпуса такозване Армије БиХ, на челу са Дудаковићем.

Осим Дудаковића, ухапшен је Ибрахим Надаревић, некадашњи командант 517. бригаде Петог корпсуа, Сафет Салихагић, Ибрахим Шиљдедић, Екрем Дедић, Адис Зјакић, Самир Солаковић, Мухарем Алешевић, Реџеп Зојић, Фатмир Муратовић, Саид Мујић, Хусеин Балагић и Ејуб Кожњенић.

Ухапшенима је на терет стављен злочин против човјечности, а Дудаковићу и ратни злочина над цивилма. Период за који се сумњиче односи се на 1994. и 1995. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана