Tužilaštvo iznuđuje iskaze protiv Zupca

Željka Domazet
Tužilaštvo iznuđuje iskaze protiv Zupca

Sarajevo - Tužilaštvo BiH svjesno je da nema čvrstih dokaza protiv direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH Gorana Zupca pa iskaze svjedoka pokušava da iznudi mimo zakonskih procedura, a bilo je i slučajeva da određenim osuđenicima nude pogodnosti kako bi u Sudu BiH svjedočili protiv Zupca.

Rekao je to "Glasu Srpske" izvor blizak Tužilaštvu BiH i dodao da su mimo zakonskih procedura i propisa za svjedoke vrbovali i pripadnike SIPA.

- Riječ je o pripadnicima SIPA koji nisu bili ni predviđeni za svjedoke Tužilaštva. To su nekadašnji pripadnici Jedinice za specijalnu podršku Enes Karić i Igor Babić, koji su trenutno raspoređeni na druge poslove u SIPA. Uobičajena procedura je da se svakom svjedoku šalju pozivi, međutim, u njihovim slučaju Tužilaštvo je to učinilo telefonski - kazao je naš sagovornik.

U SIPA su rekli da su, na osnovu službenih zabilješki koje su sačinili njihovi pripadnici, upoznati sa informacijom da su navedeni službenici pozivani putem telefona da daju izjave u svojstvu svjedoka Tužilaštvu u predmetu "Zubac", te da Tužilaštvo nije dostavilo pozive za njihovo svjedočenje u skladu sa uobičajenom zakonskom procedurom.

Izvor "Glasa Srpske" tvrdi da Tužilaštvo panično traži nove svjedoke, jer su prva svjedočenja njegovih svjedoka otišla u korist Zupca. ...

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana