Тужилаштво изнуђује исказе против Зупца

Жељка Домазет
Тужилаштво изнуђује исказе против Зупца

Сарајево - Тужилаштво БиХ свјесно је да нема чврстих доказа против директора Агенције за истраге и заштиту (SIPA) БиХ Горана Зупца па исказе свједока покушава да изнуди мимо законских процедура, а било је и случајева да одређеним осуђеницима нуде погодности како би у Суду БиХ свједочили против Зупца.

Рекао је то "Гласу Српске" извор близак Тужилаштву БиХ и додао да су мимо законских процедура и прописа за свједоке врбовали и припаднике SIPA.

- Ријеч је о припадницима SIPA који нису били ни предвиђени за свједоке Тужилаштва. То су некадашњи припадници Јединице за специјалну подршку Енес Карић и Игор Бабић, који су тренутно распоређени на друге послове у SIPA. Уобичајена процедура је да се сваком свједоку шаљу позиви, међутим, у њиховим случају Тужилаштво је то учинило телефонски - казао је наш саговорник.

У SIPA су рекли да су, на основу службених забиљешки које су сачинили њихови припадници, упознати са информацијом да су наведени службеници позивани путем телефона да дају изјаве у својству свједока Тужилаштву у предмету "Зубац", те да Тужилаштво није доставило позиве за њихово свједочење у складу са уобичајеном законском процедуром.

Извор "Гласа Српске" тврди да Тужилаштво панично тражи нове свједоке, јер су прва свједочења његових свједока отишла у корист Зупца. ...

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана