Тужилаштво БиХ руши уставни поредак

Жељка Домазет
Тужилаштво БиХ руши уставни поредак

САРАЈЕВО - Државна агенција за истраге и заштиту (SIPA) изложена је сталним незаконитим и тенденциозним притисцима Тужилаштва БиХ, односно појединих тужилаца, који излазе из оквира својих надлежности и угрожавају уставни поредак, а кривични поступак који је покренут против њеног директора Горана Зупца има за циљ његово уклањање са те позиције.

Наведено је то у допису који је SIPA због удара на директора те агенције доставила Савјету министара БиХ, а који је у посједу "Гласа Српске". SIPA наводи да су протести грађана који су 7. фебруара одржани у више градова ФБиХ резултовали паљењем већег броја федералних и кантоналних институција, а да је само паљење зграде Предсједништва БиХ искориштено за перманентно, организовано и планско вршење притисака на рад SIPA.

Незаконити потези Тужилаштва БиХ

- Тужилаштво БиХ је исхитрено и тенденциозно покренуло истрагу, а затим и подигло оптужницу против директора SIPA, иако је свјесно да ова агенција није имала законску надлежност за било какво поступање у конкретном случају. Ријеч је о злонамјерном и незаконитом поступању Тужилаштва БиХ - наводи се у допису SIPA.

Ова агенција подсјећа да су за обезбјеђење зграде Предсједништва БиХ надлежни Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево, Федерална управа полиције и Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ.

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана