Тужилаштво БиХ ће тражити да буде укинута ослобађајућа пресуда Орићу?

ATV
Тужилаштво БиХ ће тражити да буде укинута ослобађајућа пресуда Орићу?

Сарајево-Тужилаштво БиХ тражиће да буде укинута ослобађајућа пресуда Насеру Орићу јер се темељи на непостојећим доказима, незванично сазнаје АТВ.

Један те исти доказ третиран је различито у објави пресуде и у писаном отправку који је данас званично објављен на интернет страници Суда БиХ. На изрицању пресуде предсједник Судског вијећа неколико пута је помињао „исказ свједока од 18.9.2003“.

У писаној пресуди то се не помиње већ се наводи службена забиљешка из тог периода. Оно што је у објави пресуде исказ свједока у писаном отправку је службена забиљешка и самим тим је прекршена одредба члана 290. Закона о кривичном поступку БиХ који гласи „писмено израђена пресуда мора потпуно одговарати пресуди која је објављена”.

Како сазнаје АТВ, Тужилаштво ће у жалбеном поступку тражити укидање пресуде јер је битно повријеђен Закон о кривичном поступку јер је образложење пресуде засновано на непостојећем доказу који није предочен на главном претресу, као и због тога што се разликују писани отправак и јавна објава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана