Tužilaštvo BiH: Napad i ubistvo vojnika u Sarajevu - terorizam

Srna
Tužilaštvo BiH: Napad i ubistvo vojnika u Sarajevu - terorizam

Sarajevo - Napad i ubistvo pripadnika Oružanih snaga BiH kvalifikovano je kao djelo terorizma, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti u vezi sa počiniocem ovog krivičnog djela, njegove eventualne pomagače i motiv, istaknuto je u saopštenju.

Vehabija Enes Omeragić /34/ ubio je sinoć pripadnike Oružanih snaga BiH Armina /Murisa/ Salkića i Nedeljka /Dušana/ Radića. Prilikom napada Omeragić je uzvikivao "Alahu ekber". Vehabija je poslije napada izvršio samoubistvo.

Iz Tužilaštva BiH ističu da se intenzivno nastavljaju istražne aktivnosti zajedno sa svim policijskim i bezbjednosnim agencijama.

"U ovim aktivnostima biće nam potrebna maksimalna saradnja i angažman svih policijskih agencija, te partnerskih agencija u BiH i inostranstvu, ukoliko bude potrebno", navode iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo je apelovalo da institucije vlasti i Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH provedu imenovanje tužilaca u Odsjek za terorizam, koje očekuju i zbog čega urgiraju već nekoliko mjeseci.

"Sadašnji kapaciteti u kojima su samo dva tužioca angažovana u istragama ovih krivičnih djela, nisu dovoljna za efikasan rad u borbi protiv terorizma", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana