Тужилац у Тужилаштву БиХ пријавио шефицу због немара

Агенције
Тужилац у Тужилаштву БиХ пријавио шефицу због немара

Сарајево - Тужилац Тужилаштва БиХ Мирослав Јањић поднио је Високом судском и тужилачком савјету (ВСТС) БиХ дисциплинску пријаву против вршиоца дужности главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордане Тадић због немара и непажње у вршењу дужности.

Јањић је изјавио да је Тадићеву пријавио због лошег рада на предметима ратних злочина у вријеме док је била руководилац Одјељења за ратне злочине у Тужилаштву БиХ.

- Пријаву сам поднио с циљем информисања јавности о степену немара у њеном раду исказаном у непоказивању минимума интересовања за рад на тим предметима - каже Јањић.

Додао је да је она прекршила Правилник о раду Тужилаштва БиХ, односно да није правилно организовала и надгледала рад тужилаца на случајевима ратних злочина и да није извршавала обавезу да прегледа оптужнице за ратне злочине.

- Она је и у разговору с међународним судијом Џоаном Корнер, која је анализирала рад Тужилаштва БиХ, изјавила да чак није била упозната с тим ко прегледа оптужнице. Нерадом је довела у питање Стратегију за рад на предметима ратних злочина - рекао је Јањић.

Тадићева је негирала наводе из пријаве и истакла да је због непоштовања интерних процедура и спречавања ње као руководиоца Одјељења за ратне злочине у спровођењу предвиђених процедура у току дисциплински поступак и кривична истрага против суспендованог главног тужиоца Тужилаштва БиХ Горана Салиховића.

- Против Јањића сам поднијела двије дисциплинске пријаве због кршења правила и процедура у раду. Ту је и неблаговремено улагање жалбе, због чега је ослобађајућа пресуда у предмету "Гибралтар" постала правоснажна - рекла је Тадићева. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана