Tužilac: Pavlović nije bio u bjekstvu

Srna
Tužilac: Pavlović nije bio u bjekstvu

Sarajevo - Postupajući tužilac Mirza Hukeljić rekao je na današnjem ročištu pred Sudom BiH u predmetu "Pavlović i drugi" da nije bilo nijednog razloga da pojedini mediji izvještavaju da je Slobodan Pavlović, vlasnik Pavlović banke, bio u bjekstvu i naglasio da se u potpunosti slaže sa odbranom da za takve tvrdnje i medijske senzacije nije bilo argumenata.


"Želim javno da kažem da nije bilo nijednog razloga da se izvještava da je Pavlović u bjekstvu kada smo mi sve vrijeme bili s njim na vezi, on se redovno javljao na naše pozive, pa je čak dobrovoljno dolazio i dao izjavu. Takođe, on nas je obavijestio i da je na službenom putu u Trebinju i taj dan smo sve vrijeme bili s njim na telefonskoj vezi. S toga, prihvatam riječi odbrane da je Pavlović svojom voljom iz Trebinja krenuo u sjedište Sipe", naglasio je Hukeljić tokom današnjeg ročišta pred Sudom BiH.

Hukeljić je rekao da želi javno da kaže i da nije bilo potrebe ni za takvim medijskim spekulacijama, poput objavljivanja informacije da je Pavlović uhapšen prije nego što je priveden kao što su uradili pojedini mediji.

Srna: Pripadnici SIPA Bosiću dostavili dokumentaciju

Na glavnoj raspravi po tužbi Milorada Dodika protiv Mladena Bosića zbog klevete u Osnovnom sudu u Banjaluci, 18. nevembra prošle godine, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH dostavili su Bosiću privatno, u toku same rasprave, kompletnu dokumentaciju u vezi sa kreditom koji je Dodik podigao kod Pavlović banke, saznaje Srna.
Tog dana, 18. novembra, u ranim jutarnjim časovima SIPA je prvi put upala u Pavlović banku, a materijal koji su našli u vezi sa ovim kreditom hitno su poslali po kuriru u Banjaluku gdje u 12.00 časova počinjala glavna rasprava u predmetu "Dodik protiv Bosića".

"Tako je Bosić, nakon što je glavna rasprava počela, ovaj materijal, koji mu je dostavila SIPA, priložio sudu kao dokaz svoje tvrdnje da je 'Milorad Dodik kriminalac', koji će Osnovni sud odbaciti", rekao je izvor Srne.

"Odakle Bosiću dokumentacija iz Pavlović banke privatno i to baš na dan kada je SIPA upala u tu banku zna samo Bosić i odgovorni u SIPA. Očigledno da je u BiH sve više na djelu sprega politike, bezbjednosnih agencija i pravosuđa", rekao je izvor Srne.

Dodikov advokat Goran Bubić potvrdio je Srni da je 18. novembra prošle godine privatnim putem Bosiću dostavljena kompletna dokumentacija iz Pavlović banke u vezi sa tim kreditom.

"Par minuta nakon što smo Bosić, njegov advokat i ja ušli u sudnicu, ušlo je i lice koje je dalo Bosiću kovertu. Nakon mog upozorenja na glavnoj raspravi da je to krivično djelo - povreda tajnosti postupka, Bosić je na zapisniku od 22. decembra izjavio da je on podatke o Dodikovom kreditu dao SIPA", rekao je Bubić Srni, naglasivši da o svemu imaju sudski zapisnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana