Тужба тешка око четири милиона изазвала буру у Добоју

nezavisne.com
Тужба тешка око четири милиона изазвала буру у Добоју

Добој - Тужба овдашњег привредника против града Добоја за накнаду штете настале у поплавама 2014. године, тешка више од четири милиона КМ, сумњива је опозицији, којој очи боде то што је поднесена два дана прије застаре, а њен подносилац је, наводно, близак локалној власти.

Предузеће „Саша Трeјд“, које се бави трговином расвјетом, од града тражи да му надокнади насталу штету од око 4,3 милиона КМ, а у опозицији сумњају да је неко из Градске управе привреднику написао тужбу.

„Или ће неко из Градске управе по основу ове тужбе сада пропустити да нешто уради, да би овај који је тужио на суду добије. Ради се о огромном новцу, од којег ко зна ко има какве користи“, сматра Срђан Тодоровић, предсједник Клуба одборника СП у Скупштини града.

Сања Вулић, предсједница СНСД-овог Клуба одборника, каже да је чула за разне приче поводом овог случаја.

„У овој тужби не изостаје прича која кружи, да иза ње стоје одређени договори о подјели плијена, односно ова четири милиона КМ“, каже она.

Такву могућност Небојша Марић, замјеник градоначелника (СДС), категорично одбацује.

„Ако неко случајно има испред Градске управе да стоји иза тога дабогада му задње било. Јер, неко да мени узима хљеб и да ја то подржавам, тај 'дил' ако има, дабогда му задње било“, поручио је Марић.

 Он каже да је тадашњи старјешина Ватрогасне јединице Славен Дујаковић 15. маја 2014. године у пет ујутру позвао Сашу Вајића, власника предузећа „Саша Трејд“, те му сугерисао да измјести робу, али он то није учинио.

Дујаковић је као кадар ДНС-а, који је дио власти, обављао ту дужност, а Вајић је супруг његове сестре.

Слађан Јовић, предсједник ДНС-овог Клуба одборника, увјерава да га то што је његов страначки колега Дујаковић у тазбинској вези с Вајићем неће спријечити да у судском поступку буде на страни Градске управе.

 “Сви ми имамо фамилију, и нису сви чланови фамилије, породице у истој странци, тако и Славен Дујаковић сигурно не може да управља процесом његовог зета, али сигурно, још једном сигурно, кажем да ДНС нема са овом тужбом ништа. Исто тако гарантујем да ће Дујаковић бити први свједок одбране града“, навео је Јовић.

Шта о свему овоме каже Вајић, власник фирме „Саша Трејде“, нисмо у петак успјели сазнати јер га нисмо затекли у сједишту предузећа, нити смо успјели добити његов број телефона.

„Ја вам не смијем дати његов број“, казао је радник, док је један од упосленика у телефонском разговору поручио да је Вајић на путу и да је изван БиХ.

Он је првобитно тужбом тражио надоканду 1,5 милиона КМ, али је сума потом порасла на 4,3 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана