Turski vojnik EUFOR-a koji je napao policajca i konobare pušten zbog imuniteta

ATV
Turski vojnik EUFOR-a koji je napao policajca i konobare pušten zbog imuniteta

Banjaluka - Do ponoći je bio sasvim običan gost i sa djevojkom je popio dva piva, priča gazda banjalučkog kafića "Kombo".

 Pred kraj radnog vremena konobar je od pripadnika EUFOR-a tražio da plati piće. Turski vojnik odjednom je ustao i udario ga šakom u lice. Fizički je nasrnuo i na drugog konobara, počeo da viče i razbija flaše po lokalu.

 

Gazda kafane, koji ne želi da daje izjave, kaže da su odmah zvali policiju.

Policija je došla za 15 minuta. Međutim, on je i dalje nastavio sa nedoličnim ponašanjem. Na kratko je policajcima pokazao identifikaciju EUFOR-a tražeći imunitet. Međutim, uhapšen je zbog nedoličnog ponašanja i narušavanja javnog reda i mira.

Kako saznajemo, pripadnik EUFOR-a se nije smirio ni u policijskom autu. Na putu do stanice, sa zadnjeg sjedišta tri puta je udario u glavu jednog policajca. Pošto su ih bila trojica, uspjeli su da ga liše slobode. Preuzela ga je Uprava za organizovani i teški kriminal, a tokom noći na noge se digla i Međunarodna vojna policija.

Uz duge cijevi, pripadnik EUFOR-a sproveden je i u Republičko javno tužilaštvo, što se do sada nikada nije dogodilo. U Tužilaštvu nam je potvrđeno da se i tamo pozvao na imunitet pa je, nakon što je ispitan pušten na postupanje Međunarodnoj vojnoj policiji. Iz kancelarije EUFOR-a o slučaju tek šturo saopštenje.

"U skladu sa međunarodnim procedurama Međunarodna vojna policija će do kraja istražiti ovaj incident, sarađujući sa lokalnom policijom", navedeno je iz kancelarije EUFOR-a.

U međuvremenu, u policiji su ispitani i konobari iz "Komba". Alkotestom je utvrđeno da je pripadnik EUFOR-a imao 1,8 promila alkohola u krvi. Republičkom tužilaštvu predat je izvještaj o dva krivična djela: napad na službeno lice i nanošenje lakih tjelesnih povreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana