Туча навијача, два теже повређена

СРНА
Туча навијача, два теже повређена

Београд -- У тучи двије групе навијача Партизана и Црвене звијезде на излазу из мјеста Умка двије особе су теже повређене, а већи број лакше.

Сукоб се догодио на Обреновачком путу код Еко пумпе, сазнаје Б92

Метеж се догодио око 15.30 сати када су према непотврђеним информацијама навијачи Црвене звезде сачекали "Гробаре", који су аутобусом из Обреновца ишли на утакмицу, пише Курир.

"Две особе су тешко повређене, једна која је у коми на путу је у Ургентни центар. Група младића је одбила лекарску помоћ", изјавила је за портал Курира др Нада Мацура портпаролка Хитне помоћи.

Како Б92 незванично сазнаје, једна особа од 19 година је пребачена у Ургентни центар са раздеротином на глави, а друга особа примљена је без свијести. Према нашим сазнањима повријеђено је неколико пролазника, а оштећен је и један аутобус ГСП-а и још 4 возила.

У Ургентни центар примљено је и двоје навијача са лакшим повредама.

Иначе, једна особа тешко је повређена, а пет људи је задобило лакше повреде на фудбалској утакмици Црвене звезде и Партизана играној у Београду.

Примаријус Слободан Ивановић из клинике Анлаве, која је дежурала на дербију, рекао је да је теже повријеђен Ж.В. из Никшића, који је у алкохолисаном стању пао у канал између трибине и атлетске стазе.

"Повредио је главу, зглоб и карлицу. За сада није у животној опасности, хитно је реанимиран на лицу места и пребачен је у ургентни центар на даљи третман. Један младић је исекао длан на шиљке ограде, а остале четири интервенције су због хипотензије и пада шећера", рекао је Ивановић агенцији Бета.

Од 18 часова на стадиону Црвене звезде играо се 145. првенствени вечити дерби између Црвене звезде и Партизана.

Дерби обиљежио низ инцидената, 41 особа приведена

Министарство унутрашњих послова забиљежило је низ инцидената у Београду који су се догодили прије и за вријеме фудбалског дербија између "Звезде" и "Партизана", а 41 особа је приведена.

Током инцидената теже и лакше је повријеђено више особа од тога су осам полицајци, речено је вечерас Танјугу у МУП-у.

Прије, за вријеме и по завршетку утакмице, у службене просторије полиције доведена је 41 особа од које су четири малољетне и 36 пунољетних.

Четири особе су приведе за кривична дјела, а остали за прекршаје мада је, како наводе у МУП-у, обрада у току па је тај број променљив.

Најприје је око 13 и 30 полиција приликом контрадиверзионог прегледа на стадиону код атлетске стазе пронашла 87 навијачких бакљи, а убзо је једна особа приведена због сумње да је извршила недозвољено држање дроге, речено је у МУП-у.

Око 15 сати на окретници возила 18 полиција са Вождовца зауставила је возило београдске регистрације и код четири лица нашла већу количину дрвених палица.

Осумњичени су успјели да побјегну и за њима је расписана потрага, а возило је сат времена касније пронађено на углу Булевара ослобођена и улице Саве Машковића.

У 15 и 45 у улици незнаног јунака навијачи "Партизана" каменицама су гађали полицију.

Полиција наводи и да је у 20 и 55 каменован аутобус на линији 46 коме су оштећана стакла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана