Троструки убица из Србије ухапшен приликом уласка у БиХ

Глас Српске
Троструки убица из Србије ухапшен приликом уласка у БиХ

Сарајево - Бранислав Секуловић, осумњичен за троструко убиство у Србији, који се скоро деценију крио од полиције, ухапшен је приликом покушаја уласка у БиХ из Хрватске.

То је објавио је сарајевски портал Журнал.

Секуловић је ухапшен у суботу увече на граничном прелазу Брод, и то са лажним пасошем БиХ, издатим на име Марио Триван.

Марио Триван је држављанин БиХ, поријеклом из Градишке, који живи у Аустралији.

"Управо његов идентитет украден је 2013. године, када је друга особа, на његово име и презиме, добила пасош у Бањалуци, у просторијама МУП-у Републике Српске. За крађу овог идентитета сазнало се прије два мјесеца, те је тада пасош издат на име Марио Триван стављен у све полицијске базе. Све до суботе нико са овим пасошем није прелазио границу", наводи се у тексту.

Сарајевски портал даље је навео да је синоћ, приликом контроле путника у аутобусу на Гранином прелазу Брод, утврђено да мушкарац посједује сумњиви пасош, додавши да он није желио да открије свој прави идентитет.

"Послије тога су његови отисци стављени у базу података Интерпола и дошло се до сазнања да је Марио Триван уствари Бранислав Секуловић", стоји у тексту.

Из лажног пасоша, како је наведено, видљиво је да је он у претходном периоду боравио у Молдавији, Украјини и Русији, а код Секуловића је пронађено око седам хиљада марака.

За Браниславом Секуловићем правосуђе Србије трага још од септембра 2007. године. Тада је, како наводе медији, Секуловић убио тројицу припадника тзв. "вождовачког клана"".

Секуловић је, као власник фирме "С компанија", ушао у пословне аранжмане са Дарком Живковићем, Владимиром Самарџићем и Душаном Пејовићем, који су били у вези са београдским подземљем. Након што их је преварио за одређену своту новца, Секуловић их је намамио у своју канцеларију и убио. Од тада му се губи сваки траг, пишу медији.

Прије убиства, он је подигао велики кредит у једној београдској банци а у његовом полицијском досијеу наведено је учествовао у неколико пуцњава, те да је аутомобилом прегазио пјешака.

"Упркос чињеници да је за њим расписана потјерница, Секуловић прије три године у Бањалуци успијева добити бх. пасош и то на име особе која годинама живи у Аустралији", наводи се у тексту.

Портал Журнал истиче да правосудни органи БиХ мјесецима располажу информацијама да припадници српског и црногорског подземља, уз помоћ службеника у полицијским структурама и матичним канцеларијама, краду идентитете бх. држављанима који не посједују тзв. ЦИПС-ове документе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана