Trnka priznao, Hatibović negirao paljenje zgrade Predsjedništva BiH

Željka Domazet
Trnka priznao, Hatibović negirao paljenje zgrade Predsjedništva BiH

Sarajevo - Salem Hatibović i Nihad Trnka iz Sarajeva, koji se dovode u vezu sa paljenjem zgrade Predsjedništva BiH, odnosno Arhiva BiH, su u pritvoru, dok je još pet osoba saslušano i pušteno da se brane sa slobode.

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su u subotu Hatibovića, koji je osumnjičen za krivično djelo terorizam prilikom paljevine i napada na zgradu Predsjedništva BiH i Arhiv BiH, dok je u sarajevskom naselju Alipašino polje u petak uhapšen Nihad Trnka.

- Lica čiji su inicijali A. M., F. I., K. L., B. B. i A. D., koji su uhapšeni u subotu, saslušani su i pušteni na slobodu - rekla je portparol FUP-a, Elma Kadić.

Hatibović je osumnjičen da je svojim automobilom dovozio benzin koji je korišćen prilikom paljevine zgrade Predsjedništva BiH. Hatibović i Trnka su saslušani, a odluka o pritvoru biće donesena danas. Do tada će biti smješteni u pritvorskoj jedinici Suda BiH. Hatibovićev branilac Senad Bilić kazao je za "Glas Srpske" da je njegov klijent, u dogovoru s njim, ipak odlučio dati izjavu.

 

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektrpnskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana