Трнка признао, Хатибовић негирао паљење зграде Предсједништва БиХ

Жељка Домазет
Трнка признао, Хатибовић негирао паљење зграде Предсједништва БиХ

Сарајево - Салем Хатибовић и Нихад Трнка из Сарајева, који се доводе у везу са паљењем зграде Предсједништва БиХ, односно Архива БиХ, су у притвору, док је још пет особа саслушано и пуштено да се бране са слободе.

Припадници Федералне управе полиције (ФУП) ухапсили су у суботу Хатибовића, који је осумњичен за кривично дјело тероризам приликом паљевине и напада на зграду Предсједништва БиХ и Архив БиХ, док је у сарајевском насељу Алипашино поље у петак ухапшен Нихад Трнка.

- Лица чији су иницијали А. М., Ф. И., К. Л., Б. Б. и А. Д., који су ухапшени у суботу, саслушани су и пуштени на слободу - рекла је портпарол ФУП-а, Елма Кадић.

Хатибовић је осумњичен да је својим аутомобилом довозио бензин који је коришћен приликом паљевине зграде Предсједништва БиХ. Хатибовић и Трнка су саслушани, а одлука о притвору биће донесена данас. До тада ће бити смјештени у притворској јединици Суда БиХ. Хатибовићев бранилац Сенад Билић казао је за "Глас Српске" да је његов клијент, у договору с њим, ипак одлучио дати изјаву.

 

 

Опширније прочитајте у штампаном или електрпнском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана