Тривић: ПДП нема ништа са организовањем протеста у Бањалуци

Срна
Тривић: ПДП нема ништа са организовањем протеста у Бањалуци

Бањалука - Замјеник шефа Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Јелена Тривић тврди да ова партија није имала ништа са организовањем протеста групе “Правда за Давида” 30. децембра.

“Такве оптужбе на рачун ПДП-а су спинови који се пуштају преко медија”, каже Тривићева.

Она сматра да за немиле догађаје у Бањалуци нису криви грађани који протестују, већ они који, како каже, нису радили свој посао и ријешили убиство Давида Драгичевића.

Тривићева је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекла да за “убиство Давида Драгичевића није нико ухапшен, док је за одржавање мирних протеста ухапшено 20 људи што говори о томе ко је крив за насталу ситуацију”.

“Врх МУП-а који је издао наредбу за хапшења и привођење људи који су мирно протестовали прекршио је Устав Републике Српске у дијелу који се односи на слободно изражавање јавног мишљења и то је удар на уставни поредак Републике Српске”, сматра Тривићева.

Она је рекла да ниједна клупа, стакло или нешто слично није полупано током 280 дана протеста у Бањалуци, као ни 30. децембра.

Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Перица Бундало сматра да је све што се дешавало посљедњих дана, недјеља и мјесеци у Бањалуци посљедица лошег рада или нерада одређених институција.

Он је позвао на поштивање основних људских права и слобода, јавног скупа и протеста у складу са Уставом, те да се пусти из притвора посланик ПДП-а Драшко Станивуковић.

Бундало је најавио да ће ПДП у петак одржати сједницу Предсједништва након чега ће изаћи са прецизнијим ставовима у вези са дешавањима у Републици Српској.

Он је навео да ће се ПДП увијек залагати да закон буде исти за све, те да у том контексту посматрају и случај “Драгичевић”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана