Trebinje - strateško mjesto za razvoj Hercegovine

Srna
Trebinje - strateško mjesto za razvoj Hercegovine

Trebinje - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Trebinju da je ova lokalna zajednica uvijek imala podršku svih republičkih institucija, kao strateško mjesto za razvoj ovog dijela Srpske.

Dodik je, nakon razgovora sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem i saradnicima, istakao da razvoj ovog grada treba da podstakne i napredak drugih opština u okruženju.


On je istakao da bi Trebinje u ovom regionu trebalo da bude lider u turizmu, realnom sektoru i poljoprivredi.

"Veoma smo zainteresovani za dobro funkcionisanje gradske uprave, iako smo vidjeli da je u ovoj upravi naslijeđen veći broj zaposlenih od predviđenog. Ovim treba da se pozabave, kako bi došli do optimalnog broja koji će omogućiti da Trebinje funkcioniše na najbolji način za njegove građane", naglasio je Dodik.

On kaže da se zajedničkim projektima i novcem lokalne i republičke vlasti završava rekonstrukcija glavne gradske ulice i radi novi vodovodni sistem.

"Investiciona konferencija treba da bude mjesto susretanja ambicija lokalne zajednice i Republike sa ambicijama i željama investitora iz regiona, koje treba animirati da ulažu u razvoj Trebinja, poljoprivredu i druge grane", rekao je predsjednik Srpske.

On je naveo da je informisan da je u Trebinju u ovom trenutku potrebno 500 radnika u realnom sektoru.

"To je poziv ljudima bez posla da se uključe u procedure za dobijanje tih poslova. To nisu poslovi u opštini, u HET-u, već u realnom sektoru –poljoprivredi, turizmu i nekim drugim mjestima", istakao je Dodik i naglasio da na ovaj način treba da se sruši mit o tome da nema posla.

On je poručio da će Trebinje ostati u fokusu interesa republičke vlasti.

Predsjednik Republike Srpske kaže da će narednih dana u Rusiji razgovarati sa jednim investitorom o izgradnji objekata u zoni "Novo Trebinje".

"Ono što je izvjesno, jeste da je ovaj investitor izrazio veliki interes da ulaže u Trebinje", istakao je Dodik.

Petrović je rekao da je upoznao predsjednika Republike Srpske o aktivnostima gradske uprave, nasljeđenim problemima koji su "presječeni", kao i poslovima na unapređenju i daljem razvoju grada.

"U narednom periodu biće vidljivi benefiti Investicione konferencije, a očekujemo potpisivanje nekoliko ugovora koje su nam danas predstavili investitori", naveo je Petrović i zahvalio Dodiku i njegovom kabinetu na finansijskoj i svakoj drugoj pomoći za održavanje konferencije.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana