Трамп упутио Сенату номинацију новог америчког амбасадора у БиХ

Срна
Трамп упутио Сенату номинацију новог америчког амбасадора у БиХ

Сарајево - На страници Бијеле куће објављено је да је амерички предсједник Доналд Трамп упутио Сенату номинацију Ерика Џорџа Нелсона за амбасадора САД-а у Босни и Херцеговини.

“Ерик Џорџ Нелсон из Тексаса, каријерни члан више спољне службе, с титулом министра савјетника треба бити ванредни и опуномоћени амбасадор Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини”, наведено је у акту под рубриком “предсједничке објаве на страници Бијеле куће.

Иначе, сва именовања амбасадора Сједињених Америчких Држава треба потврдити Сенат те државе, а датум доласка сљедећег амбасадора САД-а у БиХ зависи о потврди Сената САД-а.

Актуелни амбасадор Морин Кормак остаће на функцији амбасадора у БиХ све док Сенат не потврди насљедника.

Раније је из Бијеле куће саопштено како је амерички предсједник Доналд Трамп одлучио и званично номиновати Нелсона на функцију амбасадора САД-а у Босни и Херцеговини.

Нелсон је каријерни старији службеник министарства спољних послова САД-а. Дипломатске послове обавља још од 1980. године. Тренутно обавља функцију замјеника извршног секретара и функцију директора Извршне канцеларије секретаријата у склопу Стејт Департмента.

Служио је у бројним дипломатским мисијама САД-а, а течно говори шпански, њемачки и италијански језик. Образовање је стекао на Универзитету у Тексасу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана