Томислав Томљановић, предсједавајући Клуба Хрвата у Вијећу народа РС: Нека се Хаџиомеровић бави својим клубом

Г. М.
Томислав Томљановић, предсједавајући Клуба Хрвата у Вијећу народа РС: Нека се Хаџиомеровић бави својим клубом

Бањалука - Клуб Хрвата у Вијећу народа РС је аутономан и није у служби власти РС као што тврди шеф Клуба Бошњака Мујо Хаџиомеровић коме бих предложио да се бави радом свог клуба.

Изјавио је то јуче предсједавајући Клуба Хрвата у Вијећу народа РС Томислав Томљановић реагујући на Хаџиомеровићеву тврдњу да РС има своје Хрвате и да је Клуб Хрвата у служби власти Српске јер се није успротивио одржавању референдума о одлуци Уставног суда БиХ којом је дио Закона о празницима РС који предвиђа прославу Дана Републике 9. јануара проглашен неуставним.

- Нема никаквог смисла бројати нечија крвна зрнца и прозивати Клуб Хрвата да је у служби власти РС јер то није истина и наш клуб је потпуно аутономан. Клуб Хрвата није поставио питање виталног националног интереса у вези са референдумом, а Хаџиомеровића бих питао зашто није спроведена та одлука Уставног суда јер и он ту има велику одговорност - каже Томљановић.

Клуб Хрвата у Вијећу народа је послије разматрања одлуке Народне скупштине РС о расписивању референдума оцијенио да тиме није угрожен витални национални интерес хрватског народа и да је референдум уставно право РС.

- Референдума ће бити. Ту може бити коментара за и против, али ако је то воља већине онда се ту не може ништа. Дугогодишњи изостанак дијалога у БиХ посебно је питање - рекао је Томљановић.

Народна скупштина РС недавно је одлучила да референдум буде одржан 25. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана