Tomislav Nikolić dolazi u prvu posjetu BiH

Nezavisne.com
Tomislav Nikolić dolazi u prvu posjetu BiH

Sarajevo –Tomislav Niković, predjsednik Srbije, posjetiće BiH po prvi put od kad je izabran na tu funkciju, potvrđeno je „Nezavisnim" iz Predsjedništva BiH.

Nikolić učestvuje na sastanaku regionalnih lidera u okviru procesa „Brdo-Brioni", a pored njega dolazak su potvrdili Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatske, Filip Vujanović, predsjednik Crne Gore, Boris Pahor, predsjednik Slovenije, Budžar Nišani, predsjednik Albanije, Hašim Tači, predsjednik Kosova i počasni gost Serđo Matarela, predsjednik Italije.

Regionalni predsjednici sutra popodne treblao bi da učestvuju na konferenciji u okviru ovog samita. Nikolić je trebao da posjeti Sarajevo u martu ove godine, što bi bila i njegova prva zvanična posjeta BiH.

Međutim, njegova posjeta je otkazana jer je u međuvremenu u Švajcarskoj po potjernici iz Srbije uhapšen ratni komandant Armije RBiH Naser Orić. Odgađanje posjete zatražio je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH. Izetbegović je u svom zahtjevu naveo da Nikolić može doći u zvaničnu posjetu BiH kada sva tri člana predsjedništva pokažu jedinstvo i spremnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana