Томановић: Сва правна и физичка лица моћи ће да улажу у акције Леотара

Глас Српске
Томановић: Сва правна и физичка лица моћи ће да улажу у акције Леотара

Требиње - Фудбалски клуб /ФК/ "Леотар" постаће акционарско друштво, а сва правна и физичка лица моћи ће да улажу у његове акције, чија ће номинална вриједност бити 1.000 КМ по акцији, рекао је Срни потпредсједник овог клуба Милан Томановић.

Он је рекао да ће заинтересованим улагачима на располагању бити 3.000 акција, чија је укупна књиговодствена вриједност три милиона КМ.


Томановић каже да ће улагачи куповином акција стећи управљачка, односно гласачка права.

Према његовим ријечима, чланови Скупштине Фудбалског клуба "Леотар" биће сви улагачи који купе по 30 акција, док ће они који имају по једну акцију, њих 30, моћи да се удруже и делегирају свог представника у Скупштину клуба.

Он је навео да сви повјериоци ФК "Леотар" имају право да призната дуговања према овом клубу конвертују у управљачка, односно гласачка права, која се стичу у замјену за отпис потраживања према клубу.

"Гласаће се на принципу електорског гласа, гдје ће свако ко има 30 акција или представник 30 акционара, имати право на један глас", рекао је Томановић, додајући да ће акционар који буде имао 60 акција имати право на два гласа у Скупштини.

Тиме ће, према новом статуту клуба, чланови Скупштине имати прилику да буду бирани у органе клуба, осим на мјеста чланова управног и надзорног одбора и менаџмента клуба.

Понуде за куповину акција могу се доставити од 15. септембра до 15. новембра ове године и од 16. новембра до 16. марта 2017. године.

Током прве понуде заинтересовани могу да уложе у највише 30 акција, а уколико "мали" уносиоци не искажу интересовање током 60 дана прве понуде, у другој понуди која ће да траје 120 дана, заинтересовани управљачи моћи ће да купе неограничен број акција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана