Terorizam u ime vjere nema veze sa islamom

Srna
Terorizam u ime vjere nema veze sa islamom

Sarajevo - Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović i ministar za vjerska pitanja Saudijske Arabije Salih al Šejh osudili su djelovanja ekstremističkih grupa, naglašavajući da terorizam koji se čini u ime vjere nema nikakve veze sa islamom.

Oni su tokom susreta u Sarajevu istakli potrebu borbe na svim nivoima, uključujući obrazovni i ideološki, protiv svih oblika eksteremističkog djelovanja, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Sagovornici su naglasili da je obrazovanje jedna od ključnih oblasti za razvoj modernog društva, naročito u borbi protiv ekstremizma svih vrsta.

Osmanović je podsjetio Šejha da je u pripremi izrada memoranduma o saradnji dvije zemlje u oblastima obrazovanja, te naučne i tehničke saradnje.

"Veliki broj studenata iz BiH studira u Saudijskoj Arabiji. Naša želja je da saradnju proširimo i na način da saudijskim studentima približimo mogućnosti za školovanje u BiH, ali i kroz razmjenu znanja i iskustava u oblastima nauke i tehnike", rekao je Osmanović.

Razgovarano je o daljoj saradnji ove dvije zemlje, kako u oblasti obrazovanja kao najvećoj investiciji u svijetu, tako i u oblasti kulture, razvoja ekonomija i ulaganja u infrastrukturu, a sve sa kranjim ciljem ulaganja u čovjeka i njegovo blagostanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana