Tegeltija: Zvizdić iznosi neistine o Srpskoj

Srna
Tegeltija: Zvizdić iznosi neistine o Srpskoj

Banjaluka - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija poručio je da predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić treba da završi svoje obaveze iz aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/, a ne da brine za Srpsku koja je, za razliku od ostalih nivoa vlasti u BiH, svoje obaveze izvršila još prije devet mjeseci.

Tegeltija je, povodom Zvizdićeve izjave da je MMF zabrinut zbog Republike Srpske, ocijenio da je izjava predsjedavajućeg Savjeta ministara o statusu aranžmana sa tom finansijskom institucijom neprimjerena i da ne odgovara istini, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srpske.

"Zvizdić, kao i mnogi iz Savjeta ministara, sastanak sa predstavnicima međunarodnih institucija koriste da bi iznosili neistine o Republici Srpskoj i na taj način prikrili vlastitu nesposobnost da izvrše obaveze kada je riječ o aranžmanu sa MMF-om, kao i ostale obaveze iz Reformske agende", smatra Tegeltija.

On je dodao da je važno napomenuti da, po pitanju stepena izvršenosti obaveza iz aranžmana sa MMF-om, Republika Srpska nema otvorenih pitanja i da je sve prethodne mjere ispunila u roku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana