Тегелтија: Звиздић износи неистине о Српској

Срна
Тегелтија: Звиздић износи неистине о Српској

Бањалука - Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија поручио је да предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић треба да заврши своје обавезе из аранжмана са Међународним монетарним фондом /ММФ/, а не да брине за Српску која је, за разлику од осталих нивоа власти у БиХ, своје обавезе извршила још прије девет мјесеци.

Тегелтија је, поводом Звиздићеве изјаве да је ММФ забринут због Републике Српске, оцијенио да је изјава предсједавајућег Савјета министара о статусу аранжмана са том финансијском институцијом непримјерена и да не одговара истини, саопштено је из Министарства финансија Српске.

"Звиздић, као и многи из Савјета министара, састанак са представницима међународних институција користе да би износили неистине о Републици Српској и на тај начин прикрили властиту неспособност да изврше обавезе када је ријеч о аранжману са ММФ-ом, као и остале обавезе из Реформске агенде", сматра Тегелтија.

Он је додао да је важно напоменути да, по питању степена извршености обавеза из аранжмана са ММФ-ом, Република Српска нема отворених питања и да је све претходне мјере испунила у року.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана