Тегелтија: Ревизорски извјештај - тенденциозан и непрофесионалан

Срна
Тегелтија: Ревизорски извјештај - тенденциозан и непрофесионалан

Бањалука - Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија сматра да је извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Српске о ревизији консолидованоног финансијског извјештаја за кориснике буџета Републике за 2016. годину сачињен тенденциозно и непрофесионално.

"Овај извјештај сачињен је тенденциозно и непрофесионално, с циљем покушаја уцјене Владе Републике Српске и Министарства финансија због преласка Главне службе за ревизију Српске на трезорски систем пословања", рекао је Тегелтија Срни.


Он је навео да главни ревизор ове службе од њеног увођења у трезорски систем пословања, преко појединих опозиционих посланика у Народној скупштини Српске, представника заједничких институција БиХ и међународних организација, покушава да уцјењује Владу Републике Српске својим непримјереним извјештајима, првенствено о ревизији учинака и ревизији консолидованих финансијских извјештаја.

"Влада и Министарство финансија при извршењу буџета и изради финансијских извјештаја по тим питањима у цјелости примјењује важеће законске прописе из области јавних финансија и буџетског система, као и међународне стадарде финансијског извјештавања за јавни сектор, при чему буџетске издатке исказује у извјештајима о извршењу буџета у буџетским годинама у којима су стварно настали и одобрени буџетом од Народне скупштине, како је то и прописано", истакао је Тегелтија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана