Tegeltija: PDP plaši građane pričom o garancijama

 Tegeltija: PDP plaši građane pričom o garancijama 03.02.2018 23:02 | Srna

Banjaluka - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija ocijenio je da PDP plaši građane pričom o garancijama kojim Vlada treba da podrži razvojne projekte javnih preduzeća, opština i javnih ustanova u Srpskoj.

Tegeltija je naveo da je planiran početak gradnje hidroelektrane Buk Bijela, nastavak izgradnje hidroelektrane Dabar i nastavak izgradnje mreže auto-puteva u Republici Srpskoj i da će sve te projekte Vlada podržati kroz izdavanje garancija.

"Ako PDP ne želi da se grade hidroelektrane žBuk Bijelaž, žDabarž ili da se zaustavi izgradnja auto-puteva, onda to mora javno da saopšti, a ne da plaši građane pričom o zaduženosti", poručio je Tegeltija.

Tegeltija je podsjetio da sve projekte u oblasti energetike i saobraćaja u potpunosti finansiraju "Elektroprivreda" i "Autoputevi" Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, upravo na osnovu garancija koje je Vlada izdala "Autoputevima" gradi se auto-put Banjaluka-Doboj.

"Svaki dan od Nove godine od kada je stupio na snagu novi Zakon o zaduživanju, dugu i garancijama, pojedini načelnici opština zovu u Ministarstvo i pitaju kada će Narodna skupština donijeti ovu odluku", rekao je Tegeltija za Radio-televiziju Republike Srpske.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je danas da su tri odluke, koje je Vlada Srpske dostavila posljedni radni dan pred sjednicu parlamenta Srpske, u vezi sa novom zaduženošću u ukupnom iznosu od skoro 950 miliona KM, neracionalne i da ljudi, koji su ih predložili, "dugoročno žele da unište Srpsku, a ne samo da je ekonomski oslabe".

Borenović je mišljenja da je ovo najveći udar u istoriji Srpske na njene građane i opterećenje koje ugrožava budućnost.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica