Talić: Od suficita Banjaluka operativno oko 4,5 miliona KM

Srna
Talić: Od suficita Banjaluka operativno oko 4,5 miliona KM

Banjaluka - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić rekao je da će se od suficita u gradskom budžetu u 2017. godini u iznosu od 9,1 milion KM u operativnom smislu oko 4,5 miliona KM naći u rebalansu budžeta za ovu godinu.

Talić je izrazio zadovostvo što je ostvaren suficit, te podsjetio da je 2012. godine grad imao deficit od 8,4 miliona KM.

"Nacrt rebalansa budžeta ići će u javnu raspravu, gdje će i sami građani moći da daju primjedbe, sugestije, prijedloge i komentare kada je riječ o raspodjeli pomenutog iznosa sredstava", izjavio je Talić novinarima u pauzi sjednice Skupštine grada.

Osvrćući se na Nacrt strategije razvoja kulture Grada Banjaluka, koja je izazvala mnogo pažnje odbornika gradskog parlamenta, Talić je izrazio je zadovoljstvo što sačinjen taj dokument.

"U strategiji sam vidio ono na čemu stalno insistiram posljednjih par godina, da pokušamo izdvojiti tvrđavu Kastel kao posebnu cijelinu i da se fomira posebna javna ustanova. Kastel bi trebalo da pravi svoj sadržaj i na neki način istupa prema određenim fondovima, traži određena sredstva i upravlja svim istorijskim spomenicima", naveo je Talić.

On je rekao da ga posebno raduje plan da se povećavaju sredstva za kulturu.

Talić je rekao da će strategijom razvoja kulture Grada Banjaluka, ali i ostalim akcionim planovima koji će se donositi na godišnjem nivou, sredstva za kulturu biti povećavana za jedan odsto ili nešto malo manje od jedan odsto u odnosu na kompletan budžet.

On je naglasio da je to podsticaj za razvoj kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana