Талић: Од суфицита Бањалука оперативно око 4,5 милиона КМ

Срна
Талић: Од суфицита Бањалука оперативно око 4,5 милиона КМ

Бањалука - Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић рекао је да ће се од суфицита у градском буџету у 2017. години у износу од 9,1 милион КМ у оперативном смислу око 4,5 милиона КМ наћи у ребалансу буџета за ову годину.

Талић је изразио задовоство што је остварен суфицит, те подсјетио да је 2012. године град имао дефицит од 8,4 милиона КМ.

"Нацрт ребаланса буџета ићи ће у јавну расправу, гдје ће и сами грађани моћи да дају примједбе, сугестије, приједлоге и коментаре када је ријеч о расподјели поменутог износа средстава", изјавио је Талић новинарима у паузи сједнице Скупштине града.

Осврћући се на Нацрт стратегије развоја културе Града Бањалука, која је изазвала много пажње одборника градског парламента, Талић је изразио је задовољство што сачињен тај документ.

"У стратегији сам видио оно на чему стално инсистирам посљедњих пар година, да покушамо издвојити тврђаву Кастел као посебну цијелину и да се фомира посебна јавна установа. Кастел би требало да прави свој садржај и на неки начин иступа према одређеним фондовима, тражи одређена средства и управља свим историјским споменицима", навео је Талић.

Он је рекао да га посебно радује план да се повећавају средства за културу.

Талић је рекао да ће стратегијом развоја културе Града Бањалука, али и осталим акционим плановима који ће се доносити на годишњем нивоу, средства за културу бити повећавана за један одсто или нешто мало мање од један одсто у односу на комплетан буџет.

Он је нагласио да је то подстицај за развој културе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана